Alle stappen tot verkoop

Alle stappen tot verkoop

U heeft besloten om uw woning te verkopen en wilt een makelaar inschakelen die u het werk uit handen neemt. 3Dmakelaars legt u graag uit wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van uw woning. De stappen tot verkoop beginnen met een kennismaking thuis. U heeft de mogelijkheid om vragen te stellen en de wensen te bespreken. De makelaar vertelt meer over onze werkwijze en krijgt meteen een goede indruk van de woning. Dat is het vertrekpunt van onze verkoopservice.

Vrijblijvend verkoopgesprek en advies


De makelaar komt bij u langs voor een kennismaking en vrijblijvend verkoopgesprek waarin alle positieve punten en eigenschappen van uw woning worden besproken. Een rondleiding is de ideale manier om direct een goed beeld te krijgen. In deze eerste fase vertellen we u ook over het beste moment om uw woning in de verkoop te brengen en of er nog kleine werkzaamheden nodig zijn. Deze kunnen de waarde van uw woning verhogen of helpen om de woning nog beter verkoopklaar te maken. U ontvangt een handige checklist met punten waarmee u uw woning het beste presenteert voor de foto’s. Na het bezoek brengt de makelaar een advies uit, inclusief een opbrengstverwachting, vraagprijs en verkoopkosten.


Uw woning in de verkoop zetten


In deze volgende fase gaan onze binnendienst medewerkers voor u aan de slag. Er wordt een persoonlijk account aangemaakt op www.move.nl. Hiermee kunt u op ieder moment van de dag uw eigen verkoopdossier online bekijken voor informatie omtrent bezichtigingen, documenten, biedingen en andere afspraken. Het hele verkooptraject is inzichtelijk gemaakt. 
  • Wij zorgen voor professionele foto's in samenwerking met Tofst Fotografie.
  • Uw woning wordt op allerlei manieren gepromoot (o.a. Funda en social media).
  • Tijdens de bezichtiging benadrukken wij alle positieve punten van uw woning en geven wij informatie over de wijk en voorzieningen aan kijkers.
  • Kijkers krijgen alle tijd om rond te kijken en vragen te stellen.
  • Wij zorgen voor een relaxte ongedwongen sfeer tijdens de bezichtiging.
  • De biedingen worden met u besproken. Voordat er een definitieve keuze wordt gemaakt, informeren wij bij de beste kandidaten naar hun financiële mogelijkheden en uitgebrachte voorwaarden. Op deze manier vergroten wij de kans dat de koop doorgaat en kopers niet ineens afhaken.
Zodra de woning op Funda staat, plannen wij in overleg de bezichtigingen. Deze is gebaseerd op uw wensen en de hoeveelheid bezichtigingsaanvragen. Als er een bod of meerdere biedingen zijn gedaan, bepalen we samen welke bieder de beste koper is (controle van voorwaarden en condities). 

Koopakte en overdracht woning


Nu volgt de fase vanaf het moment dat de woning mondeling is verkocht. Wij zorgen ervoor dat de koopakte wordt opgemaakt en getekend door alle partijen. Hierna wordt de koopakte, inclusief alle relevante stukken doorgestuurd naar de notaris. Als de overdracht van de woning dichter bij komt plannen wij in overleg een laatste inspectie. Tijdens deze afspraak heeft de koper de gelegenheid om de woning nog eenmaal te inspecteren en zullen wij de meterstanden opnemen. U dient de woning schoon en conform de lijst van zaken op te leveren. Aansluitend zal de overdracht bij de notaris plaatsvinden en is uw woning overgedragen aan de koper. 

 
Heeft u interesse in een vrijblijvend verkoop gesprek? Wij komen graag bij u langs! Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak via 010-427 77 88 of stuur een mail naar info@3dmakelaars.nl