Waarom kiezen de meeste klanten voor een NVM makelaar

Waarom kiezen de meeste klanten voor een NVM makelaar

Als consument bent u altijd op zoek naar de beste kwaliteit voor de beste prijs. Maar hoe weet u welke kwaliteit een makelaar te bieden heeft? Wij willen u wat meer informatie geven over welke voordelen u beschikt als u voor een verkoop- of aankoopmakelaar kiest die aangesloten is bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM).


In Nederland zijn er ruim 9 duizend makelaarskantoren (CBS). Alleen al in Noord-Holland, Zuid-Holland en Brabant zitten er meer dan 5000 vestigingen van makelaarskantoren. Met dit hoge aantal makelaars is het voor u belangrijk dat u een makelaar kiest met goede kwaliteit. Een makelaarskantoor dat is aangesloten bij de NVM heeft veel voordelen.

Maar wat zijn de voordelen voor het makelaarskantoor dat is aangesloten bij de NVM?

Wij, 3Dmakelaars, zijn aangesloten bij NVM. De NVM biedt de aangesloten makelaars de volgende voordelen:
- Het voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen in de werkzaamheden om het A-merk (NVM) te mogen dragen.
- Een NVM makelaar moet verplicht een aantal keer per jaar naar cursus om op te hoogte blijven van alle aspecten en vernieuwingen rondom onroerend goed. 
- Ondersteuning op het gebied van digitale informatievoorzieningen.
- Toegang tot een unieke objectendatabase.
- Onbeperkt juridisch advies.
- Exclusieve middelen om te blijven ontwikkelen, zoals de NVM Woontoets [JS1] en Businesstoets.
- Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de markt.

De voordelen voor u (de klant) bij een aangesloten NVM makelaarskantoor

Het is voor een makelaar niet verplicht om zich aan te sluiten bij de NVM. Maar het uiteindelijke doel van de NVM is om de klant zo goed mogelijk te helpen en te informeren dat u onbezorgd kunt kopen of kunt verkopen. U beschikt dan ook over meerdere voordelen wanneer u kiest voor een verkoop- of aankoopmakelaar die is aangesloten bij de NVM:

1. Actuele en waardevolle informatie

Als consument heeft u tegen betaling beschikking over het kadaster. In het kadaster staan de koopsom en de datum waarop een huis is verkocht. De gegevens in het kadaster zijn niet altijd even precies. Het kadaster geeft aan dat de woning op 1 december 2018 is verkocht. Echter is dit de overgangsdatum en niet de datum van de (ver)koop. De overgangsdatum kan dus 1 december 2018 zijn en de datum van de (ver)koop al op 1 maart 2018. Tussentijds hebben er meerdere variabelen invloed op de waarden van het huis. Dit kan soms wel tot 8% van de waarden van het huis schelen.

2. Verklaren van verschillen tussen woningen via plattegronden

Een NVM makelaar heeft de optie om alle media rondom een huis op te vragen. Denk hierbij aan gemaakte foto’s en plattegronden over bijvoorbeeld een uitbouw of dakkapel. Zo kunnen er verschillen in de waarden verklaard worden met de andere woningen in de omgeving. 

3. Het kopen van uw woning

Wij bij 3Dmakelaars willen u zo goed mogelijk helpen. Het is belangrijk dat voordat u de definitieve koopbeslissing doet u echt alle van belang zijnde zaken op een rij heeft. Dit voorkomt een miskoop of problemen achteraf. Als consument heeft u niet alle informatie ter beschikking. De voorzieningen vanuit het NVM komen dus goed van pas.

Geïnteresseerd in de diensten van 3Dmakelaars?

Bent u geïnteresseerd in een verkoop- of aankoopmakelaar die aangesloten is bij de NVM? De makelaars van 3Dmakelaars staan voor u klaar. Bel ons gerust om een afspraak te maken, telefoonnummer: 010-4277788.

Bronnen: NVM, CBS, Kadaster