De weg naar assistent makelaar

De weg naar assistent makelaar

Mylène van Velzen vervult de rol van medewerkster binnendienst binnen het zeskoppige team van 3Dmakelaars. Sinds kort volgt ze de opleiding tot assistent makelaar bij opleidingscentrum Academie voor Vastgoed: “Na drie jaar kwam deze kans voorbij en die heb ik met beide handen aangegrepen. In december van dit jaar hoop ik mijn diploma in ontvangst te nemen.”

Veranderende markt

De huizenmarkt is constant in beweging en al een tijd is het flink aanpakken op het makelaarskantoor. Mylène: “Ik werk op het kantoor achter de balie en ben het eerste aanspreekpunt voor klanten. Het klantcontact verloopt voornamelijk via de telefoon of mail. Ik plan verkoopgesprekken en bezichtigingen in voor mijn collega’s, maak de dossiers compleet, meld woningen aan op Funda en doe administratieve werkzaamheden. De werkzaamheden zijn heel divers en elke dag is weer anders. Het werk doe ik samen met nog twee andere collega´s. Daarnaast studeer ik voor assistent makelaar. 

 

Opleiding tot assistent makelaar

In maart startte Mylène met de opleiding, die een duur heeft van negen maanden. Ze heeft één gezamenlijke studieavond via Zoom en de rest is thuisstudie: “De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. Tussendoor maak ik examens op het gebied van onder andere rechten, bouwkunde, economie en marketing. Als laatste doe ik een mondeling examen. Als alles goed gaat heb ik aan het einde van het jaar mijn diploma op zak.” Momenteel werkt Mylène drie dagen in de week als medewerkster binnendienst. Zodra het kan zou ze twee dagen in de buitendienst willen werken en een dag aanhouden ter ondersteuning van de binnendienst: “We moeten samen bepalen hoe mijn nieuwe rol eruit gaat zien en welke verschuivingen er dan plaatsvinden binnen het team, dit staat nog niet vast”

 

Voorbereiden op nieuwe rol

In de rol van assistent makelaar veranderen ook de huidige taken: “Ik kan dan bezichtigen overnemen van mijn collega’s en doe voorbereidende werkzaamheden voor bijvoorbeeld taxaties. Daarnaast geef ik advies en ben ik in nauw contact met de betrokken partijen. Binnenkort zal ik met mijn collega’s meelopen tijdens bezichtigingen om de kneepjes van het vak te leren.” Door haar huidige rol heeft Mylène al veel kennis opgedaan over de woningmarkt. Iets wat haar werkgever goed in de gaten had: “Arjan kwam zelf met het idee tijdens mijn eindejaarsgesprek, en hebben we het gehad over de volgende stap. Voor mij was dat werken als assistent makelaar, zodat ik mijn talenten op een andere manier kan inzetten. Gelukkig waren we het er snel over eens en mocht ik in een korte tijd starten met de opleiding. Zodra ik in mijn nieuwe rol zit, is het voor mij belangrijk om balans te vinden. En ik heb er alle vertrouwen in dat het ook gaat lukken. Ik heb er in ieder geval zin in om kijkers en verkopers een goede persoonlijke ervaring te geven met 3Dmakelaars!”
Persoonlijk contact, planning en organisatie is waar het bij mij om draait.