Hester Bakhuizen, medewerker binnendienst, aan het woord

Hester Bakhuizen, medewerker binnendienst, aan het woord

Kun je jezelf kort voorstellen? 

Ik ben Hester Bakhuizen, 42 jaar, woon in Hoogvliet met mijn vriend en dochter van 7. Ik ben binnendienst medewerker bij 3D makelaars, een afwisselende functie. De werkzaamheden variëren van het inplannen van afspraken, het verzorgen van de presentatie van onze woningen op Funda, tot het opstellen van koopaktes.

Hoelang ben je al werkzaam bij 3Dmakelaars?
Ik werk 5 jaar bij 3D makelaars en inmiddels 21 jaar in de makelaardij.

Welke herinnering(en) koester je het meest over 3Dmakelaars sinds je daar werkt?
Wat ik erg leuk vind aan mijn werk is de juridische kant. Ik maak dan ook graag koopaktes, het zijn een soort "puzzels" die opgelost moeten worden.

Hoe onderscheid 3Dmakelaars zich volgens jou van andere makelaarskantoren?
Bij 3D makelaars houden we van een persoonlijke benadering van onze klanten. We zijn laagdrempelig en proberen altijd met onze klanten mee te denken. Kwaliteit vinden we erg belangrijk.

Zijn er grote verschillen in werkzaamheden als je vandaag de dag vergelijkt met 10 jaar terug?
Als ik de werkzaamheden van nu vergelijk met 20 jaar geleden is er inhoudelijk niet heel veel veranderd, alleen in de manier waarop het werk uitgevoerd wordt is er veel veranderd. Daarmee bedoel ik dat alles nu geautomatiseerd en gedigitaliseerd is. 20 jaar geleden bestond Funda nog niet, internet was in opkomst. Veel ging nog per post. Alles gaat zoveel sneller vandaag de dag. De laatste jaren is social media natuurlijk heel belangrijk geworden. Ook in de makelaardij.

Welke tip zou jij aan mensen geven die in dezelfde functie als die van jou werken, maar nog maar net zijn begonnen?
Probeer nieuwe dingen zelf op te pakken, daar leer je het snelst door. Luister mee met gesprekken van collega's, ook heel leerzaam. In de 21 jaar dat ik in de makelaardij werk heb ik al heel wat situaties aan de hand gehad, maar toch loop ik af en toe nog tegen iets aan dat ik niet eerder heb meegemaakt. Daar leer ik dan weer van en dat houdt het werk ook interessant.
n de 21 jaar dat ik in de makelaardij werk heb ik al heel wat situaties aan de hand gehad, maar toch loop ik af en toe nog tegen iets aan dat ik niet eerder heb meegemaakt.